Over ons

De Webbox is bedacht en ontwikkeld door Solutions Radio BV. Dit is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het toegankelijk maken van audio of gesproken informatie voor mensen met een visuele beperking. Solutions Radio wil ervoor zorgen dat deze doelgroep op een eenvoudige en betaalbare manier kan luisteren naar de informatie die voor hun belangrijk is.

De Webbox is ontwikkeld om mensen met een visuele beperking toegang te bieden tot nieuws, actuele gesproken informatie en amusement. Dit draagt bij aan het vergroten van de zelfstandigheid en het kan mensen behoeden voor sociaal isolement.

De eerste Webbox kwam in 2006 op de markt. Dit apparaat werd de Orion Webbox genoemd. Een aantal jaar later werd er een nieuwe versie van de Webbox uitgebracht: de Webbox2. In november 2016 bestond de Webbox 10 jaar. Op dat moment werd de Webbox3 geïntroduceerd. Deze verbeterde versie heeft een strak design en een ingebouwde accu. De Webbox heeft inmiddels duizenden enthousiaste gebruikers in Nederland. Ook buiten Nederland is de Webbox een populair hulpmiddel. Het toestel wordt geleverd in België, Duitsland, Groot Brittannië, Zwitserland, Denemarken, IJsland en de Verenigde Staten. Solutions Radio heeft naast de Webbox ook een app ontwikkeld: de Ondertitels-app. Deze app leest TV-ondertiteling live voor.

Bij Solutions Radio vinden wij het erg belangrijk om te luisteren naar de ideeën en wensen van de gebruikers, om zo het product te blijven verbeteren. Binnen ons bedrijf hechten we veel waarde aan persoonlijke aandacht voor onze klanten. We zijn dan ook erg trots op de band die we hebben met de gebruikers van de Webbox. Er zijn een aantal gebruikers die zich bijzonder inzetten om de Webbox onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Dit zijn de ambassadeurs van de Webbox. Zij zorgen ervoor dat steeds meer mensen kennis maken met dit unieke hulpmiddel.

Werknemers


Karel Raven


Ineke van de Kasteele


Richard Ham


Claudia Haddad


Jelle Martijn Kok


Theo Gramser

Contact

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden

Aanvragen

Wij verzorgen de aanvraag bij uw zorgverzekeraar