Welkom bij de Webbox

Webbox3 leest TV-ondertiteling voor

Innovatief hulpmiddel voor mensen
met een visuele en/of leesbeperking

De ORIONWebbox biedt u de mogelijkheid om - wanneer het u uitkomt en op abonnementsbasis - te luisteren naar bijvoorbeeld gesproken boeken, kranten en tijdschriften of naar informatieve programma’s zoals Horizon, dat dagelijks een nieuwe aflevering uitzendt. Ook kunt u direct over het laatste ANP-nieuws en diverse actuele krantenberichten beschikken, zonder te hoeven wachten op daisy-CD’s. Niet alleen lectuur, maar ook hoorspelen en gesproken televisie-ondertiteling behoren tot de mogelijkheden!

Gebruiksgemak

Naast voordelen als het direct beschikken over de gewenste informatie, onderscheidt de ORIONWebbox zich van andere hulpmiddelen door de uiterst eenvoudige bediening. Met één enkele draaiknop en vijf eenvoudige toetsen bent u in staat alles te bedienen. Menu’s worden voor u uitgesproken en u hoeft om te kiezen de gesproken informatie slechts met één druk op de knop te bevestigen. Dit maakt dit hulpmiddel ook uitermate geschikt voor beginnende gebruikers of voor senioren. U beschikt over een schat aan informatie zonder dat u daarvoor een PC nodig heeft.

Volg ons ook op twitter.com/OrionWebbox2 en facebook.com/Webbox2

Kort nieuws

2-11: Solutions Radio, producent van de Webbox is verhuisd naar een ander pand in Delft. Hoor meer over onze verhuizing in audiomagazine Horizon.

11-10: "De Webbox is schitterend, ook wat lokale kranten betreft! Dit is uniek in de wereld!" Mooie woorden op PopUp TV in het programma Zonder Ogen.

19-9: 'Een dag met de Webbox3' is onze nieuwe video over de Webbox3. Zie en hoor hoe Theo hem de hele dag gebruikt op YouTube.

8-8: In zijn vlog verteld Gertjan over de Webbox3. Hij vindt het "echt een magisch apparaat!" Bekijk het filmpje op YouTube.

9-6: Audiomagazine Horizon gaat vandaag over ontwikkelingen van het programma-aanbod op de Webbox2 en 3. Met actuele NS-informatie, nieuwe nieuwsbrieven, leuke hoorspelen en meer. Hoor Horizon hier.

1-6: De tweede zending van de Webbox3 is binnen en een deel daarvan is alweer uitgeleverd.

20-4: De eerste zending van de nieuwe Webbox3 is aangekomen! Een deel daarvan is al uitgeleverd.

Nieuw toegevoegd

13-12: Het vierde Verenigingsbericht van Onbeperkt Lezen is in gesproken vorm op de Webbox verschenen.

12-12: Kom in kerststemming met de Webbox! We hebben meer dan tien kerst zenders toegevoegd uit binnen- en buitenland. Voor een luisterrijke kerst.

6-12: Tussen de Regels nr.4, nieuwsbrief van Passend Lezen, is verschenen.

23-11: Het Apeldoorns Stadsblad is elke week op de Webbox te beluisteren.

11-10: Ruim 20 edities van Indebuurt.nl met lokaal nieuws zijn toegevoegd aan het menu met honderden lokale kranten op de Webbox.

13-9: Nieuws en uitnodigingen van de gemeente Lingewaard zijn toegevoegd aan het menu Online Kranten - Regionaal.

28-7: De hele hoorspelserie 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween' is op de Webbox terug te luisteren als podcasts.

17-7: Nieuwsbrieven van Per Saldo over PGB-zorg zijn toegevoegd.

6-6: Hoorspelserie 'De Deense Detective', live opgenomen in Utrecht, is toegevoegd.

Video 'Een dag met de Webbox3'

Webbox3 behuizing

Presentatie Webbox3

Op 21 november 2016 bestond de Orion Webbox alweer 10 jaar als erkend hulpmiddel voor blinden en slechtzienden. Dit hebben wij gevierd met een aantal ambassadeurs en andere betrokkenen. Een mooi moment om de opvolger aan te kondigen: de Webbox3.

Enkele belangrijke kenmerken van de Webbox3:

De Webbox3 werd tijdens de ZieZo-beurs op 24+25 maart 2017 gepresenteerd.
Het programma-aanbod op de Webbox2 en Webbox3 zullen voorlopig grotendeels gelijk blijven.