Welkom bij de Webbox

Webbox2 leest TV-ondertiteling voor

Innovatief hulpmiddel voor mensen
met een visuele en/of leesbeperking

De ORIONWebbox biedt u de mogelijkheid om - wanneer het u uitkomt en op abonnementsbasis - te luisteren naar bijvoorbeeld gesproken boeken, kranten en tijdschriften of naar informatieve programma’s zoals Horizon, dat dagelijks een nieuwe aflevering uitzendt. Ook kunt u direct over het laatste ANP-nieuws en diverse actuele krantenberichten beschikken, zonder te hoeven wachten op daisy-CD’s. Niet alleen lectuur, maar ook hoorspelen en gesproken televisie-ondertiteling behoren tot de mogelijkheden!

Gebruiksgemak

Naast voordelen als het direct beschikken over de gewenste informatie, onderscheidt de ORIONWebbox zich van andere hulpmiddelen door de uiterst eenvoudige bediening. Met één enkele draaiknop en vier eenvoudige toetsen bent u in staat alles te bedienen. Menu’s worden voor u uitgesproken en u hoeft om te kiezen de gesproken informatie slechts met één druk op de knop te bevestigen. Dit maakt dit hulpmiddel ook uitermate geschikt voor beginnende gebruikers of voor senioren. U beschikt over een schat aan informatie zonder dat u daarvoor een PC nodig heeft.

Kort nieuws

22-4: Karel Raven vertelde in 'Vijf kwartier in een uur' bij Radio509 uitgebreid over ontstaan en ontwikkeling van de Webbox. Ook Audiomagazine Horizon besteedde hier aandacht aan in aflevering 2460 en 2465.

30-3: "Je kan alles met die Webbox2, echt waar, het is goud!" De enthousiaste gebruikerservaring van Paul Vloothuis zijn vandaag in Audiomagazine Horizon te horen.

24-3: Zelf zoeken in de catalogus van Passend Lezen en gevonden boeken gelijk bestellen is nu mogelijk met de Webbox2.

16-2: Na automatische software update kunnen Webbox2-gebruikers zelf de vertraging van de gesproken ondertiteling per TV-zender instellen.

Nieuw toegevoegd

25-4: Het 1e van de 5-delige hoorspelserie 'De Belofte van Pisa', naar de roman van Mano Bouzamour, is terug te luisteren via NPO Radio1 Uitzending Gemist.

31-3: De associatie-overeenkomst met Oekraïne en wettekst waarover het referendum gaat zijn te beluisteren.

8-3: Het regionieuws uit Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland op WOS.nl, Westlanders.nu en omroepwest.nl is in voorgelezen vorm via de Webbox te horen.

3-3: Weer een half dozijn interessante internetpagina's toegevoegd, die zónder PC beluisterd kunnen worden.

3-3: Een nieuwe editie van 'Tussen de Regels', de Nieuwsbrief van Passend Lezen, is ook op de Webbox verschenen.

Waarom een toetsenbord aansluiten?

Een USB-toetsenbord aansluiten op de Webbox2 kon wel, maar was tot op heden niet nuttig. Echter nu naar steeds meer informatie gezocht kan worden door zelf zoektermen in te voeren, is een qwerty-toetsenbord toch een handige optie. Daarmee kan snel en simpel een naam, plaats of zoekwoord worden ingevoerd. Natuurlijk noemt de Webbox2 de letters op die worden ingetoetst en kunnen karakters ook weer worden weggehaald met de backspace-toets. Ook kunnen de cursortoetsen gebruikt worden om door de menu's te navigeren. Kortom: een keyboard kost weinig en kan veel gemak opleveren.

Webbox2 met USB-toetsenbord en zoekterm 'Delft' in het scherm

Ook nieuws uit de buurt

De Webbox2 is een mooi medium om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld, maar ook in de eigen regio gebeurt. Zo zijn er nu al ruim 350 (!) regionale en lokale kranten dagelijks te beluisteren. Dit worden er steeds meer, mede op verzoek van vele gebruikers. Veel kranten zijn onderverdeeld in diverse regio's en/of rubrieken, die afzonderlijk kunnen worden beluisterd. Bovendien krijgt de gebruiker alleen titels uit de eigen regio te horen. Ook bekende nieuwssites als nos.nl en nu.nl zijn makkelijk met de Webbox2 te beluisteren. Dit alles zónder PC of ander hulpmiddel.


Uitgelicht: Wikipedia: zelf zoeken in 1,8 miljoen artikelen!

Wikipedia is gratis toegankelijk op internet met het motto 'de vrije encyclopedie' en telt 1,8 miljoen Nederlandstalige artikelen. De Webbox2 biedt nu ook de mogelijkheid om in deze encyclopedie te kunnen zoeken. Wie had dat ooit gedacht! Een zoekwoord wordt ingevoerd door met de draaiknop op de Webbox2 door de letters te scrollen en elk karakter met de OK-knop toe te voegen. Een zoekwoord komt vaak in meerdere artikelen voor, waar de gebruiker via een gesproken inhoudsopgave zelf een keuze uit kan maken. Zo worden niet alleen de Webbox2, maar ook de gebruikers steeds slimmer.

Volg ons ook op twitter.com/ORIONWebbox2 en facebook.com/Webbox2