Welkom bij de Webbox

Webbox2 leest TV-ondertiteling voor

Innovatief hulpmiddel voor mensen
met een visuele en/of leesbeperking

De ORIONWebbox biedt u de mogelijkheid om - wanneer het u uitkomt en op abonnementsbasis - te luisteren naar bijvoorbeeld gesproken boeken, kranten en tijdschriften of naar informatieve programma’s zoals Horizon, dat dagelijks een nieuwe aflevering uitzendt. Ook kunt u direct over het laatste ANP-nieuws en diverse actuele krantenberichten beschikken, zonder te hoeven wachten op daisy-CD’s. Niet alleen lectuur, maar ook hoorspelen en gesproken televisie-ondertiteling behoren tot de mogelijkheden!

Gebruiksgemak
Naast voordelen als het direct beschikken over de gewenste informatie, onderscheidt de ORIONWebbox zich van andere hulpmiddelen door de uiterst eenvoudige bediening. Met één enkele draaiknop en vier eenvoudige toetsen bent u in staat alles te bedienen. Menu’s worden voor u uitgesproken en u hoeft om te kiezen de gesproken informatie slechts met één druk op de knop te bevestigen. Dit maakt dit hulpmiddel ook uitermate geschikt voor beginnende gebruikers of voor senioren. U beschikt over een schat aan informatie zonder dat u daarvoor een PC nodig heeft.

Kort nieuws

7-5-15: De #Webbox2 wordt tijdens de landelijke MD-dag van de MD Vereniging gedemonstreerd. Komt het horen in NBCongrescenter Nieuwegein op 9 mei.

9-4-15: Kom komende dagen naar de ZieZo-beurs, doe mee met onze Webbox-prijsvraag en maak kans op een kadobon!

2-4-15: Waarom toch een toetsenbord aansluiten op de Webbox2? Lees meer...

24-3-15: De Webbox2 wordt op de komende ZieZo-beurs gedemonstreerd én gepresenteerd. Lees meer.

12-3-15: Het net gelanceerde Audiolezen van Aangepast Lezen en Dedicon kan natuurlijk ook prima via streaming met eigen boekenplank op de Webbox2.

Nieuw toegevoegd

18-5-15: De nieuwe NPO Radio1 hoorspelserie 'De Buitendienst', over woningbouwvereniging Davati, is op de Webbox2 makkelijk terug te luisteren.

7-5-15: Hoor het regionieuws van 'nieuwsvreter' De Molenkruier uit Nieuwegein in gesproken vorm via de Webbox2.

30-4-15: Dagelijks het belangrijkste Amsterdamse én ander nieuws van dagblad Het Parool nu ook in gesproken vorm via de Webbox2. Blijf op de hoogte!

1-4-15: Weer een nieuwe maandseletie met tien hoorspelen toegevoegd, sommige series met meerdere afleveringen.

10-3-15: Luister live met Webbox2 naar diverse digitale themakanalen van de Publieke Omroep, zoals NPOpolitiek, NPONieuws, NPObest, NPOcultura en NPODoc.

Waarom toch een toetsenbord aansluiten?

Een USB-toetsenbord aansluiten op de Webbox2 kon wel, maar was tot op heden niet nuttig. Echter nu naar steeds meer informatie gezocht kan worden door zelf zoektermen in te voeren, is een qwerty-toetsenbord toch een handige optie. Daarmee kan snel en simpel een naam, plaats of zoekwoord worden ingevoerd. Natuurlijk noemt de Webbox2 de letters op die worden ingetoetst en kunnen karakters ook weer worden weggehaald met de backspace-toets. Ook kunnen de cursortoetsen gebruikt worden om door de menu's te navigeren. Kortom: een keyboard kost weinig en kan veel gemak opleveren.

Webbox2 met aangesloten USB-toetsenbord en zoekterm 'Delft' in het scherm

Uitgelicht: Toegang tot wereldnieuws én berichten uit de buurt

De Webbox2 is een mooi medium om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld, maar ook in de eigen regio gebeurt. Zo zijn er nu bijna 250 (!) regionale en lokale kranten dagelijks te beluisteren. Dit worden er steeds meer, mede op verzoek van vele gebruikers. Veel kranten zijn onderverdeeld in diverse regio's en/of rubrieken, die afzonderlijk kunnen worden beluisterd. Bovendien krijgt de gebruiker alleen titels uit de eigen regio te horen. Ook bekende nieuwssites als nos.nl en nu.nl zijn makkelijk met de Webbox2 te beluisteren. Dit alles zónder PC of ander hulpmiddel.


Uitgelicht: Wikipedia: zelf zoeken in 1,8 miljoen artikelen!

Wikipedia is gratis toegankelijk op internet met het motto 'de vrije encyclopedie' en telt 1,8 miljoen Nederlandstalige artikelen. De Webbox2 biedt nu ook de mogelijkheid om in deze encyclopedie te kunnen zoeken. Wie had dat ooit gedacht! Een zoekwoord wordt ingevoerd door met de draaiknop op de Webbox2 door de letters te scrollen en elk karakter met de OK-knop toe te voegen. Een zoekwoord komt vaak in meerdere artikelen voor, waar de gebruiker via een gesproken inhoudsopgave zelf een keuze uit kan maken. Zo worden niet alleen de Webbox2, maar ook de gebruikers steeds slimmer.

Volg ons ook op twitter.com/ORIONWebbox2 en facebook.com/Webbox2