Welkom bij de Webbox

Een innovatief hulpmiddel voor mensen met een visuele en/of leesbeperking

De ORIONWebbox biedt u de mogelijkheid om - wanneer het u uitkomt en op abonnementsbasis - te luisteren naar bijvoorbeeld gesproken boeken, kranten en tijdschriften of naar informatieve programma’s zoals Horizon, dat dagelijks een nieuwe aflevering uitzendt. Ook kunt u direct over het laatste ANP-nieuws en diverse actuele krantenberichten beschikken, zonder te hoeven wachten op daisy-CD’s. Niet alleen lectuur, maar ook hoorspelen en gesproken televisie-ondertiteling behoren tot de mogelijkheden!

Gebruiksgemak

Naast voordelen als het direct beschikken over de gewenste informatie, onderscheidt de ORIONWebbox zich van andere hulpmiddelen door de uiterst eenvoudige bediening. Met één enkele draaiknop en vier eenvoudige toetsen bent u in staat alles te bedienen. Menu’s worden voor u uitgesproken en u hoeft om te kiezen de gesproken informatie slechts met één druk op de knop te bevestigen. Dit maakt dit hulpmiddel ook uitermate geschikt voor beginnende gebruikers of voor senioren. U beschikt over een schat aan informatie zonder dat u daarvoor een PC nodig heeft.


Toegang tot wereldnieuws én berichten uit de buurt

De Webbox2 is een mooi medium om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld, maar ook in de eigen regio gebeurt. Zo zijn er nu bijna 200 (!) regionale en lokale kranten dagelijks te beluisteren. Weliswaar niet de volledige gedrukte krant, maar wel de berichten die de redacties zelf openbaar op hun websites zetten. Deze worden vaak vaker ververst dan de papieren versie. Zo heeft de Webbox2-luisteraar soms zelfs een voorsprong ten opzichte van de krantenlezer.
Veel kranten zijn onderverdeeld in diverse regio's en/of rubrieken. Zo kan de luisteraar alleen de artikelen die hij zelf interessant vindt beluisteren.

Om deze lange lijst met tweehonderd titels overzichtelijk te houden, krijgt elke gebruiker alleen de uitgaves uit zijn eigen regio te horen. Sinds begin dit jaar stonden er al een aantal provinciale kranten op de Webbox2. Dit aanbod is sindsdien gestaag uitgebreid, mede op verzoek van vele gebruikers. Ook bekende nieuwssites als nos.nl en nu.nl zijn makkelijk met de Webbox2 te beluisteren. Dit alles zónder PC of ander hulpmiddel.


Kort nieuws

02-12-2014: Zie én hoor hoe de Webbox2 werkt in onze nieuwe instructievideo's. Te vinden via de pagina Hoe werkt de Webbox.

02-12-2014: De website ziezo.org (opent in nieuw venster) is vernieuwd en klaar voor de ZieZo-beurs van volgend jaar. Ook onze Webbox2 is er te vinden.

19-11-2014: "Die zelfstandigheid is heerlijk om weer te ervaren!", aldus één van de vele enthousiaste Webbox2-gebruikers. Lees haar verhaal en van anderen op de pagina Gebruikers.

14-11-2014: Hoor in een talkshow van audiomagazine Horizon meer over ontstaan en ontwikkeling van de Webbox van de mensen achter dit apparaat.

21-10-2014: De Vlaamse hoorspelserie 'Café Cuba' is ook op de Webbox te beluisteren. Ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog, die 100 jaar geleden begon. Het worden 46 afleveringen van elk ca. 4 minuten.


Klik op de afbeelding voor het verhaal
'Weer met plezier TV kijken'

Volg ons ook op:

twitter.com/ORIONWebbox
facebook.com/Webbox2