Welkom bij de Webbox

Webbox2 leest TV-ondertiteling voor

Innovatief hulpmiddel voor mensen
met een visuele en/of leesbeperking

De ORIONWebbox biedt u de mogelijkheid om - wanneer het u uitkomt en op abonnementsbasis - te luisteren naar bijvoorbeeld gesproken boeken, kranten en tijdschriften of naar informatieve programma’s zoals Horizon, dat dagelijks een nieuwe aflevering uitzendt. Ook kunt u direct over het laatste ANP-nieuws en diverse actuele krantenberichten beschikken, zonder te hoeven wachten op daisy-CD’s. Niet alleen lectuur, maar ook hoorspelen en gesproken televisie-ondertiteling behoren tot de mogelijkheden!

Gebruiksgemak
Naast voordelen als het direct beschikken over de gewenste informatie, onderscheidt de ORIONWebbox zich van andere hulpmiddelen door de uiterst eenvoudige bediening. Met één enkele draaiknop en vier eenvoudige toetsen bent u in staat alles te bedienen. Menu’s worden voor u uitgesproken en u hoeft om te kiezen de gesproken informatie slechts met één druk op de knop te bevestigen. Dit maakt dit hulpmiddel ook uitermate geschikt voor beginnende gebruikers of voor senioren. U beschikt over een schat aan informatie zonder dat u daarvoor een PC nodig heeft.

Kort nieuws

24-3-15: Wij geven op de komende ZieZo-beurs (do.9 t/m za.11 april) naast doorlopende demonstraties op onze grote stand dit jaar ook presentaties. Hoor het hele verhaal over de Webbox2 van 12:00-12:45, op do+vr in Zaal 3, op za. in Zaal 4. Wij staan als Solutions Radio de hele beurs op stand 63 in beurszaal 1b; vanuit de entree naar rechts. Meer info op de ZieZo-beurssite.

12-3-15: Het net gelanceerde Audiolezen van Aangepast Lezen en Dedicon kan natuurlijk ook prima via streaming met eigen boekenplank op de Webbox2.

19-2-15: Op Nieuwsbank.nl is een interessant artikel verschenen: Dagelijks landelijk en lokaal (geschreven) nieuws óók beschikbaar voor blinden en slechtzienden.

12-2-15: Een interview met Corné Kremers is te lezen op de pagina Gebruikers. Hij vertelt vol lof over de vele lokale kranten en andere dingen die door de Webbox2 worden voorgelezen.

22-1-15: "De Webbox lost mijn dilemma op!" Een nieuw verhaal over de ervaringen van een enthousiaste Webbox2-gebruiker.

Nieuw toegevoegd

10-3-15: Luister live met Webbox2 naar diverse digitale themakanalen van de Publieke Omroep, zoals NPOpolitiek, NPONieuws, NPObest, NPOcultura en NPODoc.

5-3-15: Rijden de treinen op tijd? Volg verstoringen en werkzaamheden van NS en ProRail in voorgelezen vorm live op de Webbox2.

2-3-15: Alle actualiteiten van AndroidWorld.nl over Android smartphones nu ook te volgen via de Webbox2.

17-2-15: Voor voetbalnieuws van Voetbalzone.nl in voorgelezen vorm kun je terecht op de Webbox2. Een nieuwe overwinning voor dit handige hulpmiddel!

9-2-15: Het laatste nieuws en entertainment van gratis dagblad Spits en Metro is nu ook op de Webbox2 te beluisteren. Gewoon thuis, dus je hoeft er niet eens voor met de trein te gaan.

Volg ons ook op twitter.com/ORIONWebbox2 en facebook.com/Webbox2


De Webbox2 wordt gedemonstreerd op onze stand én bij presentaties
tijdens de komende ZieZo-beurs op 9+10+11 april in Expo Houten.

ZieZo 2015 poster

Klik op bovenstaande poster om naar de beurssite te gaan (opent in nieuw venster).


Uitgelicht: Toegang tot wereldnieuws én berichten uit de buurt

De Webbox2 is een mooi medium om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld, maar ook in de eigen regio gebeurt. Zo zijn er nu bijna 250 (!) regionale en lokale kranten dagelijks te beluisteren. Dit worden er steeds meer, mede op verzoek van vele gebruikers. Veel kranten zijn onderverdeeld in diverse regio's en/of rubrieken, die afzonderlijk kunnen worden beluisterd. Bovendien krijgt de gebruiker alleen titels uit de eigen regio te horen. Ook bekende nieuwssites als nos.nl en nu.nl zijn makkelijk met de Webbox2 te beluisteren. Dit alles zónder PC of ander hulpmiddel.

Uitgelicht: Wikipedia: zelf zoeken in 1,8 miljoen artikelen!

Wikipedia is gratis toegankelijk op internet met het motto 'de vrije encyclopedie' en telt 1,8 miljoen Nederlandstalige artikelen. De Webbox2 biedt nu ook de mogelijkheid om in deze encyclopedie te kunnen zoeken. Wie had dat ooit gedacht! Een zoekwoord wordt ingevoerd door met de draaiknop op de Webbox2 door de letters te scrollen en elk karakter met de OK-knop toe te voegen. Een zoekwoord komt vaak in meerdere artikelen voor, waar de gebruiker via een gesproken inhoudsopgave zelf een keuze uit kan maken. Zo worden niet alleen de Webbox2, maar ook de gebruikers steeds slimmer.